Jannie: Rijdt maar heel kort en zoekt dan het oplaadstation.

    • De accu/batterij is niet goed opgeladen.
      • De batterij is niet opgeladen. Zet de robot op het oplaadstation.
      • De batterij laad niet op? -> Zorg dat de contactpunten op de robot en het oplaadstation helemaal schoon zijn. Ga er met een schuursponsje overheen om zeker van te zijn dat ze goed contact maken.
      • De batterij is op. Bestel hier een nieuwe batterij.
      • Een nieuwe accu is eenvoudig zelf te vervangen door het klepje aan de onderkant (tussen de zijborstels) los te schroeven. De oude accu zit met een stekkertje vast. Deze kun je indrukken en los maken. Daarna kun je de niet accu aansluiten en plaatsen. 

    Afname van de accu;

    Een accu zal naar verloop van de tijd in werkingstijd afnemen. Hiervoor zijn verschillende oorzaken en is niet altijd te voorspellen. Wat in ieder geval helpt is om de robot altijd AAN op het oplaadstation te laten staan. Hierdoor blijft deze in de beste conditie.

    De levensduur van de accu wordt beïnvloed door de volgende factoren; Staat de robot altijd AAN op het oplaadstation? Ondergronden waar de robot rijdt, omgeving (moet de robot veel draaien en maneuvreren, zuigkracht sterkte (lagere zuigkracht betekent langere werking en andersom), temperatuur (bij hele warme of koud omgeving zal de accu minder presteren). Tevens kan de spreiding tussen de accu’s kan groot zijn.

    Vandaar dat de werkingsduur altijd een indicatie is en niet te voorspellen is hoe snel deze afneemt.