Harm/Berta gaat niet aan/Display werkt niet.

• Waarschijnlijk is de robot niet goed opgeladen.

Stap 1;  Is er een goede verbinding tussen robot en oplaadstation?

• Maak de contactpunten van de robotmaaier en de oplader goed schoon met een schuursponsje.
  • Staat het oplaadt station helemaal vlak (zodat de robot niet naar achteren kan rollen en contact verliest.
  • Plaats de robot handmatig op het oplaadstation.
  • Laad de robot nu op?

Stap 2;  Functioneert het oplaadstation goed?

• Controleer of het groene LED op de oplader gaat knipperen als de robotmaaier op het laadstation staat. Tot de accu helemaal opgeladen is. Indien deze binnen een paar minuten stopt met laden is het contact waarschijnlijk niet goed genoeg.
  • Controleer of de grenskabel goed aangesloten zit. Strip deze opnieuw of plaats de klem iets verder op aan de kabel.
  • Controleer of het LED lampje stabiel blijft branden als je voorzichtig de kabel bij de aansluiting iets beweegt.
    Als deze niet goed is strip de kabel opnieuw iets verder terug. Of (Bij Harm en Betra) zet de connector iets verder terug op de kabel.
  • Als deze alleen continue brand betekent dit dat de grens kabel goed is maar er niet opgeladen wordt of de maaier al helemaal opgeladen is.
  • Om te controleren of de maaier niet al helemaal opgeladen is dient je de maaier 1 a 2 dagen van de het oplaadstation te verwijderen en daarna nogmaals te testen of de LED groen gaat knipperen als deze op het oplaadstation gezet wordt.

Stap 3; Zet de maaier een aantal malen AAN/UIT.

• Als de maaier op het oplaadstation staat en de maaier oplaad zal de groene LED gaan knipperen en zal na verloop van tijd het display weer gaan werken.
  • Bij Harm is het ook verstandig even de accu te verwijderd (Draai harm o de kop, het accuklepje zit aan de achterkant met 4 schroeven vast) en spuit de contacten in met een contactspray

Mocht dit allemaal niet helpt kunnen we de robotmaaier voor je nakijken.