Willem zuigt zijn stofbak niet leeg

De robot wordt wel afgezogen op het centrale afzuigunit maar het stof blijft in het stofbakje.

1. Controleer of de stofzak in de afzuigunit open staat.

2. Het kan zijn dat de stofbak te vol zit waardoor het stof dicht op elkaar is gepakt zou het kunnen dat de doorgang geblokkeerd wordt en dat het vuil er dus niet uit kan.

• Om dit te vermijden zou je of de robot vaker laten stofzuigen zodat het bakje per beurt niet te vol raakt.
    Of
  • De oppervlakte in kamers op te delen en deze na elkaar in te stellen qua schoonmaak.
    In dat geval zal de robot tussen de twee schoonmaakbeurten de stofbak leegzuigen en dus minder stof in de stofbak komen.

De robot gaat na het schoonmaken niet met de achterkant op de centrale afzuig unit om af te zuigen.

Om Willem de stofbak leeg te laten zuigen op het oplaadstation is het belangrijk dat;

• De instelling in de app staat op; Stof verzamelen na het schoonmaken Eenmaal.

• Willem zal alleen worden leeggezogen als deze alles heeft gestofzuigd. Dat betekent dat de kaart dus volledig gemaakt is. Als Willem wordt aangezet met Schoonmaken zal deze iedere keer de ruimte opnieuw in kaart brengen. Als er dus een deel is welke hij wel ziet maar niet kan stofzuigen (bijvoorbeeld door een raam) denkt hij dat hij nog niet klaar is.
    Dit is op te lossen door;
    • De kaart op te slaan (Instellingen -> Map Selectie management -> Opslaan. Dit kan pas als Willem alles heeft gestofzuigd en de ruimtes heeft ingedeeld in kleuren. Dit is te herkennen aan dat de kamers kleuren krijgen.
    • Vervolgens Ruimte schoonmaken -> Selecteer de schoon te maken kamer -> Start
    • Of De timer in te stellen -> Instellingen -> timer -> Toevoegen aan -> Dit instellen zoals gewenst en opslaan.