Arie voorzorgsmaatregelen

Als u de Arie zijn werk wilt laten doen is het belangrijk dat de werkruimte voor Arie goed is en dat er geen obstakels zijn die de robot niet aan kan. Ook is het belangrijk dat u deze dingen goed opvolgt, zodat de robotstofzuiger niet vast komt te zitten of zijn werk niet meer doet.

Voor u de robotstofzuiger zijn werk laat doen, is het belangrijk dat de ruimte waar hij in moet werken opgeruimd is en dat eventuele obstakels die de robot vast kunnen laten zitten verwijderd of opgeruimd zijn. Zorg dat kabels die door de ruimte liggen even ergens samen liggen waar de robot niet bij kan komen, zodat de robot niet aan kabel meeneemt en de robot niet vast kan zitten of de kabels mee kan trekken.

Heeft u een tapijt? Een hoogpolige tapijt kan de robot vast kunnen laten zitten of zijn prestaties bellemeren. Dit kan ervoor zorgen dat de robot geen vuil uit het kleed krijgt, omdat het te diep is voor de robot of dat de haren van het tapijt te hoog zijn om overheen te rijden.

Heeft u een ruimte met meubels? Kijk dan of de meubels hoog genoeg zijn voor de robot om onderdoor te gaan of eronder schoon te laten maken. De opening onder het meubilair moet groter zijn dan 10cm, zodat de robot er niet onder vast kan gaan zitten. Zo voorkomt u dat de robot vast blijft zitten en uw huis dus niet schoon heeft kunnen maken wanneer u bijvoorbeeld gepland had dat hij schoon moest maken.


Zorg voor een goede ruimte voor de robot. Als u eenmaal de ruimte goed heeft voorbereid voor de robot, doet de robot de rest. Voor meer vragen of overige vragen kunt u gerust een mail sturen naar service@zoefrobot.nl