Robotmaaier laad niet goed op.

Als de contactpunten op Dirk en de contactpunten op het oplaadstation goed schoon zijn en het oplaadstation gewoon een Blauwe LED brand dat kan het zijn dat de in de maaier een verbinding naar een contactpunt geen goed contact maakt.

Om dit op te lossen kun je de onderstaande stappen ondernemen. (Indien je wil dat wij dit voor je uitvoeren. Stuur dan een email naar onze service.

Leg de robot op de rug met de wielen naar boven. Aan de voorzijde zit een afdekkapje welke met 6 schroeven vast zit (3 liggen wat dieper aan de voorzijde).

Draad de schroeven los en til het klepje op. De contactpunten en kabels worden nu zichtbaar. Zie bijlage afbeelding 1.

Draai de schroeven van de kabelschoentjes en trek de kabel 5 a 10cm verder uit de robot. Knip de kabel +/- 4 cm af (zorg dat als er een knik in de kabel zit deze afgeknipt wordt.)

Strip de kabel.

Test even of je de juiste afmeting en uitvoering kabelschoentje hebt. (zie hieronder).

Schuif het nieuwe kabelschoentje over de gestripte kabel en druk deze goed samen met een tang.

Doe dit met beide kabels en monteer de onderdelen weer terug. (Zorg hierbij dat de kabel niet klem komt te zitten onder het kunststof afdekkapje.