Foutmelding of toon vreemd gedrag?

Als robotmaaier Harm of Berta veel weerstand voelt zal deze in Spot modus gaan. Dat betekent dat deze in kleine cirkel of spiraal vorm zal gaan rijden.

• Zorg ervoor dat de maaier aan de onderzijde goed schoon is.
  • Zet het maaiblad hoger. Het kan zijn dat de weerstand van het gras hoog is door dat het gras dik en dicht is en dus veel weerstand geeft. Vervang indien nodig de messen.
  • De robot kan de grenskabel detecteren tot op +/- 15meter (max18m). Dit betekent dat de afstand van kabel tot kabel dus nergens groter mag zijn dan 30meter. Door de tijd heen komt de lijn dieper te liggen en zal daardoor moeilijker te detecteren zijn. Met het oog op de toekomst is het dus verstandig hier niet vanaf te wijken.

Het kan voorkomen dat de robotmaaier Berta of Harm vaak een foutmelding (E2) geeft.

• Controleer of de voorwielen goed in en uitschuiven en ronddraaien. Zo als hieronder. Indien dit niet het geval is, maak deze schoon en smeer deze met vet of WD40.

• Zorg ervoor dat de maaier aan de onderzijde goed schoon is.
  • Zet het maaiblad hoger. Het kan zijn dat de weerstand van het gras hoog is door dat het gras dik en dicht is en dus veel weerstand geeft. Vervang indien nodig de messen.

Voor andere fouten en meldingen kijk in de handleiding voor de oplossingen;
Handleiding Harm 2.0 pagina 33 voor foutmeldingen.
Handleiding Berta pagina 33 voor foutmeldingen.

Als dit allemaal niet help kunnen we de robot een software update uitvoeren.
Stuur hiervoor een email met een duidelijke probleem omschrijving en wat je al hebt geprobeerd, liefst met video naar naar service@zoefrobot.nl. De video kun je eventueel ook met Whatsapp versturen, maar zorg dat we weten van wie deze is en bovenstaande info is aangeleverd..